Kanten

Wij beschikken over meerdere kantbanken voor plaatwerk van verschillende afmetingen en diktes. De maximale dikte wordt bepaald door de te zetten lengte van het plaatwerk en andersom. Afhankelijk van de dikte van het materiaal wordt ook de minimale zetmaat bepaald. Dit omdat voor diverse plaatdiktes ook diversen ondermessen (v-groeven) worden gebruikt (hoe dikker het materiaal hoe groter de v-groef ). We kunnen met sommige van onze kantbanken ook uw materiaal felsen (platdrukken) om stevigheid te creëren of om scherpe randen te voorkomen.

Kanten is één van onze gebruikte manieren om te plaatwerk te bewerken. Meer weten over plaatwerk?

ALLES OVER PLAATWERK

LAAT ONS U BELLEN?

Kantbank 16 ton

Technische gegevens:

Guifil PE 8-20 Hydraulische Kantpers “PE”
800mm x 16 Ton
Deze zetbank wordt door ons ingezet voor het wat kleinere zetwerk.

Kantbank 35 ton

Type Machine: Safan E-Brake E35-1250

Technische gegevens:

Perskracht 35 Ton
Buiglengte 1250mm
Cnc gestuurd

Kantbank 150 ton

Type machine: Safan E-brake 150-3100 TS 2

Technische gegevens:

3000mm x 150 ton
Uitgevoerd met platdrukinrichting
Plaatdikte meeting
Voorzien van een 3d achteraanslag
Hoge uitlating voor het zetten van bv. bakken

Productie:

Deze kantbank is geschikt voor het zetten van plaatwerk tot een max. dikte van 12 mm. Wel is het zo dat de max.dikte wordt bepaald door de lengte van het te zetten plaatwerk. Dit komt omdat de max. tonnage van 150 niet overschreden mag worden.
De minimale zetmaat van het product wordt bepaald door de dikte van het materiaal ( Zie ook Kantbank 170 ton).

Platdrukken (felsen):

We kunnen met deze kantbank ook uw materiaal felsen (platdrukken), dit word veel gebruikt om stevigheid te creëren of om scherpe randen te voorkomen.

Kantbank 170 ton

Type machine: Safan H-Brake 170-3100 TS 3

Technische gegevens:

3000mm x 170 ton
Cnc gestuurd met hoekmetingsysteem en tilhulp.
Hoge uitlating i.v.m. kanten van bakken.

Productie:

Ook deze kantbank is (zoals de 150 ton versie) geschikt voor het zetten van plaatwerk tot een maximum van12 mm. De maximale dikte wordt tevens bepaald door de te zetten lengte van het plaatwerk (en andersom).
M.a.w. als blijkt dat na het kiezen van een bepaalde dikte en lengte van het product de tonage van 170 wordt overschreden, moet men de dikte of de lengte van het product aanpassen om het product alsnog te kunnen zetten.

Minimale zetmaat:

Afhankelijk van de dikte van het materiaal wordt ook de minimale zetmaat bepaald die wij voor u kunnen zetten. Dit komt omdat voor diversen plaatdiktes ook diverse ondermessen (v-groeven) worden gebruikt (hoe dikker het materiaal hoe groter de v-groef ).

Platdrukken (felsen):

We kunnen met deze kantbank ook uw materiaal felsen (platdrukken), dit word veel gebruikt om stevigheid te creëren of om scherpe randen te voorkomen.

Heb je vragen?

CONTACT OPNEMEN

DOWNLOADS

VIDEO