Plaatbewerken

Vrijwel alles op het gebied van plaatbewerken is mogelijk bij ons bedrijf in Dongen, in regio Oosterhout. Denk dan aan ponsnibbelen, persen, uithoeken, pijpuitklinken en stralen. Desgewenst zorgen we ook voor het transport van de materialen naar uw gewenste locatie. Bekijk de mogelijkheden voor plaatbewerking hieronder.

LAAT ONS U BELLEN?

Ponsnibbelen

Een vorm van plaatbewerken, is ponsnibbelen. Platen met een maximale maat van 3.000 x 1.500 millimeter worden met onze ponsnibbelmachine geponst. Deze platen worden door middel van zuignappen op de machine gepositioneerd.

Kanten

Wij beschikken over meerdere kantbanken voor het plaatbewerken in verschillende afmetingen en diktes. De maximale dikte voor het kanten, wordt bepaald door de te zetten lengte van het plaatwerk en andersom. Afhankelijk van de materiaaldikte wordt ook de minimale zetmaat bepaald. Dit omdat voor diverse plaatdiktes ook diverse ondermessen (V-groeven) worden gebruikt (hoe dikker het materiaal hoe groter de V-groef). Met sommige van onze kantbanken is het mogelijk om uw materiaal te felsen (platdrukken) om stevigheid te creƫren of om scherpe randen te voorkomen.

Buigen

Wij beschikken over twee machines om materialen te buigen. De capaciteit van de ene machine gaat tot 40 millimeter met een wanddikte van 3 millimeter in ST37, met een opsteeklengte van 4.000 millimeter. Materiaalsoorten zoals aluminium en rvs behoren tot de mogelijkheden, evenals massief materiaal. Onze doorbuigmachine buigt zowel kleine als grote series.

Knippen

Wij beschikken over een knipschaar (of plaatschaar) van het type Safan Knipschaar HVR 310-6, met ophoudinrichting. Deze knipschaar is uitgerust met een digitale besturing. We knippen daarmee:

  • Staal tot een dikte van 6 millimeter
  • Rvs tot een dikte van 4 millimeter
  • Aluminium tot een dikte van 6 millimeter.

Persen

Als u uw metaal of plaatwerk wilt laten persen, helpen we u bij Bromedo Metaal b.v. ook graag verder. Met onze persmachines is het mogelijk om metaal op grote schaal te persen.

Walsen

Een andere vorm van plaatbewerken, is walsen. Dit houdt in dat een (dikke of dunne) metaalplaat wordt omgevormd tot ronde (eventueel dunnere) vormen. Ook dit voeren we uit bij ons metaalbedrijf.

Uithoeken

Wilt u metaal laten uithoeken? Eenvoudige uithoekingen halen wij met behulp van onze hoogwaardige machines uit divers plaatmateriaal.

Vraag naar de mogelijkheden

Heeft u een verzoek binnen plaatbewerken en wilt u de mogelijkheden eens met ons bespreken? Twijfel dan niet om te bellen naar +31 (0)162-315 435 of een e-mail te sturen naar info@bromedo.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen. U krijgt dan binnen 48 uur reactie.

VIDEO