Robotlassen

Wilt u metaal laten robotlassen? Onze lasrobotinstallatie is voorzien van een uitgebreid systeem en heeft een groot bereik. Robotlassen is één van onze gebruikte manieren om te lassen. Natuurlijk zijn er nog vele andere opties om metaal te lassen.

ALLES OVER LASSEN

LAAT ONS U BELLEN?

Onze machine voor robotlassen

Wanneer u onze hulp inschakelt voor het robotlassen van metaal, gebruiken wij hiervoor kwalitatief hoogwaardige machines. Meer informatie daarover

Type machine:

Panasonic TAWERS TA 1800 lasrobot.

Technische gegevens:

Twee laadstations voorzien van één vaste tafel en één tafel met opnameframe tussen een manipulator. Onze lasrobot is uitgerust voor staal, rvs en aluminium, zowel MIG als TIG.

Uitgebreide informatie

Onze lasrobotinstallatie is voorzien een uitgebreid systeem en een groot bereik om op de toekomst voorbereid te zijn. De opspantafels van drie meter sluiten bovendien perfect aan om de maximale plaatafmeting die we op de ponsmachine en afkantpersen aankunnen. De Panasonic TAWERS lasrobot is standaard al geschikt voor zowel MIG- en pulserend alu-lassen als TIG-lassen, zodat we staal, rvs en aluminium met hetzelfde systeem kunnen lassen.

Daarvoor wisselen we tussen een 316 en 352 robottoorts, waarbij het robottoortssysteem optimaal is beveiligd door een pneumatische afschakeling. Ook het Auto Toolcenter (ATC) hebben we er als optie direct bijgekocht. Daarmee wordt na ieder vijfde gelaste product het nulpunt opnieuw gecontroleerd. Zo worden alle risico’s van afwijkingen en afkeuring voorkomen. We hebben ons hierover uitgebreid laten informeren door Valk Welding. Vanaf het begin hadden we bij hen al meteen een goed gevoel qua ondersteuning.

De lasrobotinstallatie wordt voorlopig met het teach pendant geprogrammeerd. Externe werkvoorbereiding met DTPS biedt uiteraard meer voordelen, maar we willen eerst goed leren omgaan met het robotlassen met deze installatie, voor we daarop overstappen.

Robotlassen (Lascel)

Type machine:

Panasonic TB 1400 WG 3 lasrobot.

Technische gegevens:

  • Voorzien van lasmanipulator met opnameframe van 1.100 millimeter.
  • Deze lasrobot is voorzien van een Active wire systeem.
  • Dit lasproces is speciaal ontwikkeld om dunwandige materialen te lassen. De lasdraad maakt hoge frequente terugtrekkende bewegingen.
  • Het voordeel daarvan is dat er een stabiele druppelovergang is, en de spatvorming wordt tot het minimum beperkt.
  • Ook komt deze techniek de snelheid ten goede.

Universele freesbank

Type machine:

Euro Mill 4VS-9Q freesbank.

Capaciteit universele freesbank:

  • Universele freesbank met freesafmeting 820 x 250 millimeter
  • Uitgevoerd met digitale uitlezing en mogelijkheid tot kotteren
  • De volgende materialen zijn hiermee geschikt om te frezen: staal, rvs, aluminium en kunststof.

Bespreek de mogelijkheden met onze professionals

Wilt u meer weten over robotlassen, een andere manier van lassen of een van de andere diensten bij Bromedo Metaal b.v.? Wij zijn dé metaalspecialist uit Dongen, in regio Oosterhout, en helpen u dan ook graag verder. Bel naar +31 (0)162-315 435 of stuur ons een e-mail via info@bromedo.nl.

CONTACT OPNEMEN

DOWNLOADS

VIDEO